שתף קטע נבחר

היום העמוס ביותר בנתב"ג: 28 בספטמבר

במהלך חגי תשרי צפויים לעבור בנתב"ג כ-870 אלף נוסעים, עלייה של 10% ביחס לחגים בשנה שעברה. היום העמוס ביותר צפוי להיות לפני ראש השנה, ב-28 בספטמבר

לפי נתוני רשות שדות התעופה, במהלך חגי תשרי יעברו בנמל התעופה בן גוריון כ‭870-‬ אלף נוסעים, עלייה של כ‭10%-‬ בהשוואה לחגים בשנה שעברה. נתון זה כולל נוסעים יוצאים ונכנסים, הן ישראלים והן תיירים.

 

נכון לעכשיו, היום העמוס ביותר בנמל התעופה יהיה לפני ראש השנה, ב‭28-‬ בספטמבר. תאריכי העומס הנוספים יהיו 2 באוקטובר, 5 באוקטובר (בו ייצאו רבים מאלה שעוזבים את הארץ לפני יום כיפור‭12 ,(‬ באוקטובר (ממש לפני חג סוכות) ו‭16-‬ באוקטובר.

 

ברשות שדות התעופה מזכירים לנוסעים להגיע לנמל התעופה כ‭3-‬ שעות לפני הטיסה כדי למנוע עיכובים בעת הבידוק לטיסה, ולהקפיד לארוז בתיקי היד רק פריטים שמותרים לעלייה למטוס.

 

לדברי יו"ר רשות שדות התעופה, עובדיה עלי, עונת העומס בנמל נמשכת השנה אל תוך חגי תשרי והרשות תמשיך ותתגבר את היחידות הפועלות בו, כדי לאפשר תנועה חופשית

של הטסים לחו"ל ושל אלה המגיעים לחגוג את החגים בארץ.

 

בשל העובדה כי ערב ראש השנה נופל על יום שני, רבים ייצאו לחופשה ארוכה יחסית, ויבלו בין 5 ל‭7-‬ ימים בחו"ל במהלך החג. חלק מהנוסעים יעזבו את הארץ כבר ביום חמישי או שישי שלפני ראש השנה, ורבים מאלה שיצאו ביום ראשון או שני יעשו גשר אל תוך סוף השבוע שאחריו. סוכני נסיעות אמרו בסוף השבוע כי גם העובדה שיום כיפור חל השנה ביום חמישי, תגרום לאלה שנוהגים לצאת לחופשה בתקופה זו לעשות גשר ארוך וכך יהיה גם בסוכות. 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זכרו להגיע לשדה התעופה שלוש שעות לפני הטיסה
זכרו להגיע לשדה התעופה שלוש שעות לפני הטיסה
צילום: אוהד אבידן קינר
מומלצים